Для зручності відвідувачів нашого сайту ми створили СЛОВНИК-ДОВІДНИК ТЕРМІНІВ І ВИЗНАЧЕНЬ ПОНЯТЬ які використовуються на нашому сайті.
А, Б, В, Г, Ґ, Д, Е, Є, Ж, З, И, І, Ї, Й, К, Л, М, Н, О, П, Р, С, Т, У, Ф, Х, Ц, Ч, Ш, Щ,, Ю, Я
Гідролізат білка
Гідролізати являють собою низькомолекулярні пептиди, які набагато легше засвоюються кишечником, і не викликають виникнення харчових алергій. Завдяки своїм досить малим розмірам, вони здатні проникати через стінку кишечника без стимуляції алергічного процесу. Також доведено, що ці молекули сприяють поліпшенню смакових якостей корму не порушуючи його засвоюваність і гіпоалергенних властивостей. Просимо звернути увагу, що багато виробників використовують білковий гідролізат як підсилювач смаку, при цьому, не зазначаючи даної інформації на упаковці (враховуйте, що законодавство ЄС більш суворе в цьому відношенні, ніж США).
Дегідратований тваринний білок
Дегідратоване м’ясо (не кісткова мука, а саме м’ясо) – це висушене м’ясо, яке має у своєму складі 10% води. Це означає, що інші 90% – поживні речовини. З іншого боку – свіже м’ясо курчати має 70% води і, відповідно, сухої речовини лише 30%. Таким чином, у 100 грамах сухого м’яса набагато більше поживних речовин, ніж у 100 грамах свіжого. Тобто, тварині треба не менше, ніж в 3 рази більше м’яса свіжого, ніж сухого.
Курячий жир
Курячий жир багатий лінолевою кислотою і Омега-6, а тому має досить значний вплив на стан шкіри і шерсті. Курячий жир звільняють від білків, тому дані формули можна сміливо застосовувати тваринам, які схильні до непереносимості або харчових алергій.
МОС - маннанолігосахариди
МОС - маннанолігосахариди у зв’язку з їх адгезивними властивостями, блокують місця де шкідливі бактерії прикріплюються до ентероцитів, що попереджає концентрацію патогенних бактерій у кишечнику. Також вони збільшують кількість антитіл IgA у товстому кишечнику та у крові, тим самим сприяють зміцненню імунної системи шлунково-кишкового тракту.
Пребіотік
Пребіотики, згідно з визначенням Італійського Міністерства охорони здоров’я, – неперетравлювані харчові інгредієнти, які, при потраплянні в достатній кількості у шлунково-кишковий тракт, сприяють стимуляції вироблення і активності корисних бактерій. Простіше кажучи, пребіотики – це харчові волокна, якими багаті фрукти (банани), овочі (цибуля, морква, спаржа, картопля, томат, часник, буряк). Найважливішими з них є фрукто-олігосахариди, що мають у своєму складі інулін – рослинне волокно (в основному в цикорії). Іншими пребіотиками є галакто-олігосахариди, сорбіт, ксиліт, пектини.
Рибне борошно
Рибне борошно виготовляється зі свіжої риби. Оселедець, тріска і минтай – основні види риб, які використовуються в харчуванні людей. Всі вторинні відходи з цих риб використовуються при виготовленні рибного борошна.
Риб'ячий жир
Риб'ячий жир -природне джерело Омега3 – протизапальна та імуномодулююча дія) Співвідношення Омега3 та Омега6 підтримує еластичність клітин
ФОС (фруктоолігосахариди)
ФОС фруктоолігосахариди- це пребіотик, який є натуральним харчовим елементом пробіотичних організмів та не використовується патогенними бактеріями. Пребіотики знижують рівень рН хімусу, що стимулює зростання корисних бактерій у шлунково-кишковому тракті і водночас пригнічують зростання потенційно шкідливих бактерій таких, як Clostridium perfringens. Пребіотики покращують консистенцію калу без збільшення його об’єму, вони пригнічують процес утворення ендотоксинів та зменшують кількість речовин, що розкладаються у товстому кишечнику.
Хондропротектори - глюкозамін і хондроїтин.
Хондропротектори: глюкозамін і хондроїтин. Захворювання, такі як дисплазія кульшового та колінного суглобів, артрити, артрози, досить поширені серед собак, особливо великих порід. Було доведено, що для правильного функціонування суглобів необхідні особливі компоненти: глюкозамін і хондроїтин, також відомі як хондропротектори. Вони повинні надходити в організм у достатній кількості, для зменшення запальних реакцій і болю та для відновлення суглобів. Глюкозамін і хондроїтин – це взаємодоповнюючі речовини, тому надходити в організм вони повинні одночасно.
Юкка Шидигера
Юкка Шидигера- допомагає зменшити запах калу (допомагає обмежити бродіння білка в кишечнику)